Brest - Brest. UNESCO-konferencen: Forskere fra hele verden til Capuchins


Fortuné Pellicano, borgmester i Brest, bifalder holdningen i Brest af en international konference i Unesco.

Brest vil være vært fra 17 til 19 juni den internationale konference om undervandsarv arrangeret af Unesco. Et "smukt vindue" for byen, ifølge Fortuné Pellicano, stedfortrædende ansvarlig for især kongresserne.

Hvad er udfordringen og virkningen for Brest at være vært for denne konference?

Det er økonomisk først: Vi vil i tre dage byde velkommen om 200-ministre, ambassadører og eksperter fra hele verden. Dette fordeler hoteller og restauranter i Brest, men ikke kun, da de også vil blive i Saint-Mathieu eller Conquet, for eksempel. Det andet spørgsmål er mere institutionelt, det er anerkendelse af Brest af internationale myndigheder som en havkapital i sig selv. Og endelig viser det sig vores evne til at være vært for store internationale arrangementer.

Kun tre ministere, herunder den eneste Jean-Yves Le Drian for Frankrig, bliver annonceret. Er dette ikke tegn på en anden klasse konference for Unesco?

Overhovedet ikke. Unesco mobiliseres meget stærkt, da generaldirektør Audrey Azoulay vil være til stede, samt Laurent Stéfanini, den franske ambassadør til Unesco, men også mange videnskabelige eksperter. Og de få 60-underskrivere til 2001-konventionen om beskyttelse af undervands kulturarv vil blive bredt repræsenteret.

De fleste debatter finder sted i Capucins. Vil webstedet blive forbudt for offentligheden?

Der vil selvfølgelig være sikkerhed på stedet og i byen. Men Capuchins, kun rum, hvor udvekslinger vil blive afholdt, vil blive lukket for offentligheden. Brest kan gå der for at spise eller scoot uden vanskeligheder.

Konkurrencen er hård, mellem byer, som vært for sådanne arrangementer. Hvordan virker Brest?

Til denne konference er det to års arbejde med vilje fra François Cuillandre, Regionens støtte, Kulturministeriet med Drassm (Institut for Undervands- og Undervandsarkæologisk Forskning), Handelsministeriet Udenlandske ... I Frankrig er der omkring 150 konferenceudstyr. Brest har en one-stop-butik, at være lydhør og har et tilbud, der opfylder alle typer behov i dette område. Og vi begynder at høste fordelene: For to år siden havde vi for eksempel ICCC (koordinerende kemi) kongres efter Singapore og før Tokyo! I dag er Brest på listen over nationale og internationale kongresdestinationer. Parallelt med Unesco har vi 700 forskere i Quartz, 1er Juli, vi vil have International Open, i august den franske kongres af mekanikere med tusind deltagere ...

Denne artikel opstod først på https://www.letelegramme.fr/finistere/brest/brest-conference-unesco-des-scientifiques-du-monde-entier-aux-capucins-14-06-2019-12311674.php