Bertoua: et solidaritetsmarch for de centralafrikanske flygtninge fra øst

Foto efter solidaritet marts for Centralafrikanske flygtninge i øst (c) Gustave Epok / Actucameroun.com

Det er som en prelude til Verdens Flygtningedag planlagt til 20 i juni, at denne march blev organiseret i arterierne i hovedkontoret i den østlige region, denne 14 juni 2019.

I nærheden af ​​300-folk fra forskellige samfundslag deltog i solidaritetsmorgen for de centralafrikanske flygtninge i arterierne i byen Bertoua, fra 6h. Formand for Jacques Woulsou, generalsekretær for regionale tjenester på vegne af guvernøren i den østlige region forhindrede, formand for denne solidaritetsmarch, som er en del af de aktiviteter, der markerer helligelsen af ​​verdensflygtningedagen, som vil finde sted fejre 20 næste juni.


Ifølge Bassemé Kulimushi, chef for underdelegationen af ​​UNHCR-kontoret i Bertoua, har denne marts til formål at styrke solidaritetsbindelserne mellem flygtninge og indfødte befolkninger i Kamerun. "Gennem denne march ønsker vi at huske de lidelser, som vores brødre og søstre fra CAR har oplevet for at flygte krigen. I slutningen af ​​denne sætning fandt de et smil takket være den varme og legendariske gæstfrihed, der karakteriserer det kamerameriske folk, "sagde han.

Som en påmindelse, Cameroun hilser næsten 260 000 CAR flygtninge officielt registreret af UNHCR på sin jord (i områder af Adamawa, Øst og Nord); den østlige region alene er vært for mere end 180 000 der er installeret i Gado-Badzéré lejre Timangolo, Mbilo, Lolo, Ngam Borgop og Ngarinsigo hvor de får coaching humanitære organisationer. Andre autonome flygtninge afregnes i byer og landsbyer i den østlige region.

Det skal bemærkes, at den 19e udgave af World Refugee Day vil blive fejret på baggrund af en kampagne med titlen "Tag et skridt med flygtninge". Et højdepunkt i denne kampagne vil være underskriften af ​​"Byer med flygtninge" -anmodning, for at sige "Solidaritetsbyer med flygtninge", som vil blive underskrevet online af myndighederne i de byer eller lokaliteter, der er vært for flygtningene.

I den østlige region, er verden flygtning Day planlagt i to områder: det vigtigste fokus i stedet anlagt Mbile, et distrikt Bombey (Kentzou) i afdelingen for Kadey og sekundær hjem landsby Tongo-Gandima i bydelen Ngoura, Lom afdeling Djerem. Alle aktiviteter vil blive organiseret er en mulighed for UNHCR og det internationale samfund til at takke staten Cameroun for den gæstfrihed udvides til flygtninge, og forbedre integration og modstandskraft af disse mennesker, som blev tvunget til at flygte deres oprindelsesland og langt de fleste fundet tilflugt i den østlige region.

Denne 19 th udgave af World Refugee Day er også fejret i en sammenhæng præget af den drastiske reduktion af finansieringen og UNHCR donorer til at føre tilsyn med flygtninge. Humanitær bistand er faldet til fordel for disse trængende befolkninger i de seneste år. Flere af disse centralafrikanske flygtninge er derfor nødt til at forlade de udviklede lejre for at søge deres lykke andre steder.

De mest trængende, særligt udsatte grupper (ældre eller handicappede og unge piger er til gavn for alle de sygdomme, der undergraver samfundet.) På grund af denne alarmerende situation har Bertoua-underkontoret UNHCR ikke holdt op med at ringe af 2013 indtil nu er den socio-politiske installation i CAR langt fra, så flygtninges tilbagevenden i Kamerun forbliver illusorisk.

af Gustave Epok i Bertoua | Actucameroun.com


Denne artikel opstod først på https://actucameroun.com/2019/06/14/bertoua-une-marche-de-solidarite-en-faveur-des-refugies-centrafricains-de-lest/