Tankangreb i Golfen: USA beskylder Iran, som benægter - JeuneAfrique.com

Les États-Unis ont accusé jeudi à l’ONU l’Iran d’être responsable d’attaques menées contre deux pétroliers dans le Golfe. Téhéran a aussitôt dénoncé des « affirmations incendiaires » et une « campagne anti-iranienne ».

"Den amerikanske regering mener, at Den Islamiske Republik Iran er ansvarlig for angrebene i denne dag i Det Arabiske Hav," sagde torsdag. US Secretary of State Mike Pompeo, under en højtidelig adresse.

Alle elementer synes at pege på Iran, sagde også i det væsentlige den amerikanske ambassadør Jonathan Cohen til sine fjorten Sikkerhedsrådspartnere på et møde i kameraet, der blev indkaldt til Washington hurtigst muligt. Diplomaten talte om "sofistikeret" og typen af ​​bomber, der blev brugt under torsdagens angreb på to norske og japanske tankskibe i Arabiskehavet.

I kølvandet har Washington udgivet en video, der ifølge hende viser, at Revolutionary Guards fjerner en minesuger, der ikke ville eksplodere på et af olietankskibets vægge. Disse angreb forekommer en måned efter sabotagen af ​​fire skibe, herunder tre olieselskaber, ud for De Forenede Arabiske Emirater. Washington havde allerede peget på Teheran.


>>> READ - Golfen i morgen, den krig?


Iran fordømmer "ubegrundede beskyldninger"

Iran, der for øjeblikket er hjemsted for japansk premierminister Shinzo Abe, nægtede straks nogen inddragelse i disse angreb. "Iran afviser kategorisk de uskadte beskyldninger fra USA og fordømmer dem stærkest," sagde den iranske mission til FN i en erklæring, der blev udgivet torsdag aften.

På Twitter beskyldte den iranske udenrigsminister Washington for "diplomatisk sabotage". "At USA straks hoppede på muligheden for at starte anklager mod Iran [uden] begyndelsen af ​​et underbygget eller omstændeligt bevis viser, at (de) gik til plan B : den diplomatiske sabotage [...] og sammensætningen af ​​den økonomiske terrorisme mod Iran, "skriver Mohammad Javad Zarif.

"Sikkerhedsrådet skal forblive beslaglagt af emnet", sagde den amerikanske ambassadør til FN og påpegede, at tidligere angreb ikke har givet anledning til noget svar. "Hvis vi ikke reagerer, er andre angreb mulige," advarede han, altid citeret af diplomater.

Under et runde bord udtrykte alle landene deres bekymringer ved stigningen af ​​spændingerne, men der blev ikke truffet nogen særlig beslutning.

Flere lande har opfordret til "en uafhængig undersøgelse" i de seneste angreb. Rusland understregede, at "vi bør ikke skynde os til konklusioner", sagde en diplomatisk kilde.

Denne artikel opstod først på UNITED AFRICA