Algeriet: tidligere præsidentkandidat, general Ghediri låst

Algeriske pensioneret generel Ali Ghediri, tidligere kandidat Abdelaziz Bouteflika erklærede imod præsidentens 18 April endelig aflyst, blev fængslet torsdag for "skade på den nationale økonomi og moral hæren," annoncerede fredag ​​sin kommunikationsofficer ved AFP.

»LÆS OGSÅ - Algeriet: tidligere premierminister Abdelmalek Sellal i frihedsberøvelse

"Efter at have hørt (torsdag) af dommeren (...) Ali Ghediri blev fængslet i El Harrach fængslet," i forstæderne til Algier, sagde Nabil Maizi. "Han er anklaget for at være indblandet i levering til udenlandske agenter oplysninger, som påvirker den nationale økonomi. Og i fredstid deltagelse i et projekt for at sænke moralen i hæren til at skade det nationale forsvar, "tilføjede han, uden at specificere, hvad fakta påståede.

Politisk nybegyndere og uden struktur bag ham, næsten ukendte algeriere, General Ghediri landede sent 2018 med dramatisk effekt på den algeriske politiske scene efter mange udsagn om, at ville "bryde systemet" og "bygge et sekund Republik', han indgav sit kandidatur til præsidentvalget i april 18 ansigt Abdelaziz Bouteflika. 2018 ende, havde han pådraget vrede stabschef for hæren, general Ahmed Gaid Salah, efter implicit kaldet til at forhindre en 5e løbetid præsident Bouteflika, 82 år, svækket følgesygdomme et slag i 2013.

Ønsket om at Bouteflika, 82 år, til at søge et mandat 5e udløste en hidtil uset populære protestbevægelse mod "systemet" til magten i Algeriet, som tvang lederen af ​​staten til at give op, for at annullere præsidentvalget april 18 , så endelig afslutte april 2. Siden hans tilbagetræden, har den algeriske retsvæsen lanceret en række undersøgelser af korruption især for ældre slægtninge Bouteflika.

Det har låst op kraftfulde forretningsmænd, hvoraf de fleste mistænkes for at have nydt godt af deres bånd med den tidligere præsident eller hans tilhørsforhold til at opnå fordele eller offentlige kontrakter, før de håndterer nyere embedsmænd ved at placere to tidligere Bouteflika premierministre og en tidligere minister i fængsling før retssagen.

LÆS OGSÅ:
» Algeriet: En stærk ny forretningsmand i frihedsberøvelse

Denne artikel opstod først på http://www.lefigaro.fr/flash-actu/algerie-un-ex-candidat-a-la-presidentielle-le-general-ghediri-ecroue-20190614