Algeriet: to tidligere premierministre, en præsidentkandidat og flere mænd

Tidligere algeriske premierminister Abdelmalek Sellal, en slægtning til afsatte præsident Abdelaziz Bouteflika, blev fængslet torsdag efter fængslingen af ​​en anden tidligere premierminister.

For den eneste dag i torsdag 13 juni, fængslet El Harrach i udkanten af ​​Algier, hilste den tidligere premierminister Adelmalek Sellal, den pensionerede generalsekretær og præsidentkandidat Ali Ghediri og den tidligere minister Amara Benyounès.

Siden 22 februar 2019, begyndelsen af ​​en ny protestbevægelse, der tvang Abdelaziz Bouteflika til at træde tilbage i april 2, lancerede retsvæsenet flere undersøgelser og låste op kraftfulde forretningsmænd, hvor de fleste mistænkte for at have nydt godt af deres bånd med tidligere præsident, eller hans tilhørsforhold til ydelser eller offentlige indkøb.

Abdelmalek Sellal blev hørt "I tilfælde af udslip af offentlige midler, misbrug af kontor og tildeling af privilegerede privilegier" af en efterforskningsdommer, som derefter bestilte sin tilbageholdelse i forbrydelse i El Harrach Fængsel, ifølge det officielle APS pressebureau.

Premier 2012 til 2017, var han også fire gange Bouteflika kampagneleder under præsidentens 2004, 2009, 2014 og april 18 2019, der blev aflyst, og i hvilken Abdelaziz Bouteflika hørt en anmodning om et 5th mandat.

Pensioneret generel

ifølge en kommuniké af holdet fra den tidligere præsidentkandidat og den pensionerede general, Ali Ghediri, er han blevet hævdet "Deltagelse i udbud af information til agenter fra fremmede lande, der undergraver den nationale økonomi og deltagelse i fredstid i et projekt med det formål at undergrave hærens moral med det formål at svække nationalt forsvar ". Til hverdagen El Watanhan bliver retsforfulgt "Forfalskning af underskrift under indsamling af underskrifter til præsidentvalget annulleret sidste april".

Observatørerne er bekymrede over en mulig manipulation af retfærdighed, der er lang forvirret i korruptionens brede dagslys.

Interessen for dem, der leder undersøgelserne, er at behage folket (...) De vil overbevise hirak'en (bevægelsen) om at tingene ændrer sig. Der er også afregning af konti inden for magtenRachid Grim, Statskundelærertil AFP

Flere ledende politiske embedsmænd, tidligere eller på kontoret, er blevet hørt i undersøgelser af korruption. I maj meddelte Alger offentlige anklagemyndighed, at den havde sendt til højesteret de filer fra de to tidligere premierministre, otte tidligere ministre og to tidligere walisere (præfekter).

På gaden, mobilisering ikke svække. Algerierne falder ned af millioner hver fredag ​​for at kræve hele regimets afgang. Efter aflysningen af ​​valget præsidentvalget i juli 4ingen dato er fremskyndet af myndighederne.

Denne artikel opstod først på https://www.francetvinfo.fr/monde/afrique/politique-africaine/algerie-deux-anciens-premiers-ministres-un-candidat-a-la-presidentielle-et-plusieurs-hommes-d-affaires-emprisonnes-a-el-harrach_3489627.html