I Malabo godkender AfDB-aktionærerne kapitalforhøjelsesprojektet - JeuneAfrique.com

Durant les assemblées annuelles de la BAD, à Malabo, Akinwumi Adesina a affirmé disposer d’un « appui solide » des actionnaires pour renforcer les fonds propres de la banque. Le niveau de cette recapitalisation reste néanmoins en suspens et devrait être décidé en septembre.

Næste september dannede guvernørens rådgivende udvalg for Den Afrikanske Udviklingsbank i kølvandet på Generalforsamlingen i Busan i maj 2018, mødes i Sharm El Sheikh, Egypten, til at afgøre niveauet af kapitalforhøjelse på afrikansk institution 100% 150 200% eller%.

Denne kapitalforhøjelse er afgørende for, at banken kan fortsætte det ambitiøse finansieringsprogram, som dets præsident fremmer, den nigerianske akinwumi adesina. Under hans ledelse og inden for rammerne af programmet "High 5" Finansieringen af ​​den panafrikanske institution steg 6,33 milliarder RE (8,79 milliarder) i 2015 at 7,28 2018 milliarder, mere end 10 milliarder af dollars. Udbetalingerne faldt dog til omkring 6 milliarder sidste år efter et rekord 2017 år, hvor banken udbetalte 7,5 milliarder.

En sandsynlig fordobling af kapitalen

Hvis en konsensus om behovet for at øge egenkapitalen i banken, forskelle stadig findes, især mellem afrikanske og vestlige aktionærer, tilhængere af mådehold, hvor mange ressourcer, der er nødvendige, mens banken har allerede tredoblet sin kapital i 2010. Ifølge oplysninger fra Jeune Afrique, det mest sandsynlige scenario er en stigning på 100% af den tilladte kapital.

I dag, knap 5 milliarder konti enheder blev frigivet (betalt) af aktionærerne for ca. 60 milliarder kapitalposter konverterbare enheder (mobiliseret, hvis nødvendigt).

"Afrika bør ikke tænke sig lille," sagde Akinwumi Adesina i slutningen af ​​de årlige møder i Den Afrikanske Udviklingsbank, der afholdt i denne uge i Malabo. Instituttets leder roste støtten fra aktionærerne, som var "yderst imponeret over AfDBs arbejde for regional integration », det centrale tema for Malabo-mødet.

Adesina kandidat til sin egen arv

Den nigerianske leder, hvis mandat udløb næste år, forsvarede også sin rekord og bad om en anden periode. I 2018 bidrog ADB til installation eller rehabilitering af 2 430 km kraftledninger og installation af elproduktionsenheder til 447 MW, mens "19 millioner af mennesker havde adgang til forbedrede landbrugsteknologier "og" 14 millioner mennesker har haft adgang til forbedrede transporttjenester ", udtrykte tilfredshed med ADB-chefen.

"Med ydmyghed siger jeg, at vi skal fortsætte tingene startede", fortsatte han og sagde "meget opmærksom" på hans "store ansvar".

Akinwumi Adesina kan allerede regne med stærk støtte, især fra den ivorianske planlægningsminister, Kaba Nialé, der har været formand for AfDB General Assembly, som en indledning til de næste årlige møder i Abidjan, i maj 2020.

Denne artikel opstod først på UNITED AFRICA