Hvor meget alkohol kan du drikke sikkert? - New York Times

Den moderne epidemiologi har fået fart i 50 og 60 årene, hvor folkesundhedsforskere i USA og Storbritannien påtog sig langsigtede undersøgelser af en bred vifte af sundhedsfaktorer, der påvirker tusindvis af mennesker. mennesker i løbet af årtier og udspørge dem om deres adfærd. Prøv at identificere risiciene. Hvad de fandt, da de så specielt på alkoholforbruget, var foruroligende: Folk, der rapporterede at være moderate drivere, havde generelt lavere dødelighedsrisiko og mange specifikke sundhedsproblemer end abstainers. Betød det at en vis mængde alkohol havde en "beskyttende" effekt? Og i så fald hvor meget? I 1992, et indflydelsesrige studie offentliggjort i The Lancet bemærkede, at franskmændene havde en meget lavere risiko for død mod hjerte-sygdomme end folk i andre udviklede lande, selvom de alle indtog et højt indhold af mættet fedt. Ifølge forfatterne var årsagen delvis, at franskene drak meget mere vin.

Forestillingen om, at alkohol kan forbedre hjertesundheden, har været ved siden af, selv om ny forskning har vist, at den kan forårsage kræft og andre sundhedsmæssige problemer og øge. risikoen for skade og død. Men lige så plausible mod antagelser har også vist sig at forklare, hvorfor tøvende forbrugere var værre end moderate drivere. For eksempel kan folk undlade at drikke fordi de allerede har dårlig sundhed, og de fleste studier skelner ikke mellem folk, der aldrig har drukket alkohol og dem, der har meget alkohol. drak tidligere i deres liv og derefter holde op med at ryge. Faktisk var der i årenes løb i forhold til afholdenhed moderat forbrug forbundet med forhold, som det ikke kunne logisk beskytte: risiko for reduceret høretab, hoftebrud, forkølelse og jævn cirrhose af den alkoholiske lever . Alle disse elementer fører til den konklusion, at sundhed bestemmer alkoholforbrug snarere end omvendt. Hvis dette er tilfældet, og abstainers er udsat for dårlig sundhed, ville sammenligning af drikkere undervurdere alkoholens negative virkninger. "Dette problem af referencegruppen i epidemiologi af alkohol bekymringer alle Sagde tim Stockwell, direktør for canadiske afhængighed forskningsinstitut ved University of Victoria i British Columbia. "Det er uopsætteligt at fastslå, hvad der er til sammenligning? Alt, hvad vi ved, er, at risikoen øges, når du drikker for alle disse forhold. "Men uden en pålidelig sammenligningsgruppe er det umuligt at sige præcis, hvor slemt disse risici er.

Forfatterne af den nylige undersøgelse, der blev offentliggjort i The Lancet, forsøgte at løse dette problem, i hvert fald delvis ved at fjerne tidligere drikkere fra deres referencegruppe og udelade kun de aldrig-drikkere. For at gøre dette brugte de to år på at undersøge hver epidemiologisk undersøgelse af alkohol, der opfyldte visse kriterier og derefter udvinde de oprindelige data. De markerede dem, der allerede havde udelukket tidligere drivere, som efter deres mening ville gøre sammenligningsgruppen mere præcis; Til dem, der ikke gjorde det, anvendte de en matematisk model til at kontrollere forskellene mellem deres sammenligningsgruppe og de foretrukne undersøgelser.

Resultaterne er opdelt efter alder, køn, 195 geografiske placeringer og 23 sundhedsproblemer. Tidligere forbundet med alkohol - viser, at i forhold til det daglige forbrug i dag, forbruges en drink om dagen risikoen for at udvikle de fleste af disse sundhedsmæssige problemer. De omfatter infektioner som tuberkulose, kroniske sygdomme som diabetes, otte typer af kræft, ulykker og selvskader. (Jo mere du drak, jo højere blev risikoen.) Dette tyder på, at fordelene ved afholdenhed overordnet set opvejer tabet af sundhedsforbedringer, som moderat drikke kan give. Resultaterne viser imidlertid også, at en servering af alkohol hver dag reducerer risikoen for visse typer hjertesygdomme lidt - især i de udviklede lande, hvor folk er langt mere tilbøjelige til at leve længe nok til at få det. Så teoretisk set, hvis du er en daglig drikker, som overlever den øgede risiko for ulykker eller kræft, der er mere tilbøjelige til at påvirke unge eller mellemaldrende mennesker, når alder 80, når hjertesygdomme bliver en ledende dødsårsag, er din Moderat alkoholforbrug kan forlænge dit liv. Igen kan det være din medfødte biologiske modstandsdygtighed, der har holdt dig sund nok til at drikke. Dataene kan stadig ikke fortælle.

Denne artikel opstod først (på engelsk) den New York Times