Forskere opdager hvorfor købmand tomater ikke smager af noget - BGR

Har du nogensinde spist en perfekt moden tomat og spekulerede på, hvorfor du generer? Tomater er en hæfteklammer i sandwich og salater, og du kan smide dem i enhver skål og skabe en spiselig mad. Tomatens smag synes imidlertid at være i tilbagegang i nogen tid nu, og forskerne tror, ​​at de ved hvorfor.

I en ny undersøgelse offentliggjort i Nature Genetics forskere fra Agricultural Research Service og Boyce Thompson Institute har kortlagt genomet af moderne tomat og tomater, der stadig vokser i naturen. Holdet har tagget tusindvis af tidligere ukendte gener sammenlignet med tomatgenererne dyrket til deres vilde slægtninge og har gjort mere end blot nogle interessante opdagelser.

Ved at sammenligne de dyrkede tomater med deres vilde modstykker noterede forskerne tusindvis af gener. Mangler i de produkter, vi normalt finder i vores supermarkeder. I den uendelige stræben efter at udvikle planter, som producerer større tomater hurtigere, synes producenterne at have utilsigtet favoriserede planter, der også producerer frugter af lavere kvalitet.

"En af de vigtigste opdagelser i opbygningen af ​​dette pan-genom er en sjælden form for et gen, der hedder TomLoxC, som primært adskiller sig fra versionen af ​​sin promotor fra genet til DNA," sagde James Giovannoni, medforfatter af dokumentet, i en erklæring . "Genet påvirker frugtsmag ved at katalysere biosyntesen af ​​mange flygtige forbindelser involveret i lipider (fedtstoffer) - forbindelser, som fordamper let og bidrager til aromaen."

Ifølge deres egne tests mener forskere, at det smagsforstærkende gen kun er til stede i omkring to procent af moderne købte tomater, men er blevet fundet i over 90 procent af vilde tomater.

Det vil tage lidt tid, før smagen af ​​de dyrkede tomater bliver mere lækker. Gener, der producerer smagsstoffer, der er gået tabt siden domesticering af planter.

Billedkilde: Mood Board / Shutterstock

Denne artikel opstod først (på engelsk) den BGR