Tunesien: Når kunstnere trækker inspiration fra marginaliserede kvarterer - JeuneAfrique.com

I Tunesien, langt fra de nedvandrede repræsentationer af landet, er lange tabu økonomiske og sociale spørgsmål kernen i nye kunstneriske projekter.

At gå fra skygge til svagt lys, det er hvad der sker, siden revolutionen, til indbyggerne i marginaliserede tunesiske kvarterer. For at gå fra glat folklore og store temaer betragtes som ædle for den virkelige ruhed, er muldingen startet af kulturverdenen.

Skjul denne elendighed, som vi ikke kan se, formanede det gamle regime: uanstændighed, cam og korruption, møde flere og flere kunstnere. De økonomiske og sociale temaer har været deres sted i forskellige genrer siden 2011, selvfølgelig i dokumentarfilmen, men ikke kun. I musik, dub rap tube Houmani (neologisme der udpegede "fyrens fyr"), Hamzaoui Med Amine og Kafon, havde dedikeret succesen med denne niche fra 2013. Han flygtede fra vinduerne i biler og oversvømmede sociale netværk.

Denne artikel opstod først på UNITED AFRICA