[Tribune] Klima: Hvorfor Afrika skal beskatte multinationale selskaber - JeuneAfrique.com

af

Léonce Ndikumana er professor i økonomi og direktør for det afrikanske udviklingspolitiske program ved universitetet i Massachusetts institut for økonomisk forskning. Han er medlem af Den Uafhængige Kommission for Reform af International Corporate Tax (ICRICT) og er medforfatter af The Odious Debt of Africa: Hvordan gæld og kapitalflyvning blæste et kontinent.

Børn krydser en strøm i Chimanimani, Zimbabwe, efter cyklon Idai. © KB Mpofu / AP / SIPA

For bedre at forberede sig på naturkatastrofer er det presserende, at afrikanske stater har flere økonomiske ressourcer. Skat af multinationale selskaber, der undgår skat, ville være et af svarene, da Afrika taber hvert år mellem 30 og 60 milliarder.

Mozambique knæler. I marts blev landet ødelagt af Cyclone Idai. Hans næststørste by, Beira, er næsten blevet ridset fra kortet. Og da tropiske storme ikke kender nogen grænser, har denne naturkatastrofe også dræbt Zimbabwe og Malawi. Hun lavede mere end 1 000 døde og 2 millioner af ofre, hvoraf kun 1,8 millioner til Mozambique alene. Og skaden forårsaget af vindstød og oversvømmelser anslås af Verdensbanken på mere end 2 mia. Så April 21, det er Kenneth, der ramte den østafrikanske kyst med mere intensitet. Betragtes den værste orkan i landets historie, er der ifølge en stadig foreløbig balance tæt på 40 død.

Først og fremmest, lad os begynde med at hylde international solidaritet. FN, dets agenturer på jorden og de store ngo'er mobiliserede sig hurtigt for at hjælpe disse lande. Men man kan ikke lade være med at se i denne solidaritets accenter af skyld. For forskere er der ingen tvivl om, at vekslingen af ​​cykloniske episoder og tørke, der har ramt regionen i de seneste år, er direkte relateret til de store temperaturvariationer, som følge af klimaændringer.

Du er nu forbundet til din Jeune Afrique-konto, men du abonnerer ikke på Jeune Afrique Digital

Denne artikel er kun abonnenter


Tilmeld dig fra 7,99 €for at få adgang til alle varer i ubegrænset omfang

Er du allerede abonnent?

Brug for hjælp

Din abonnent har fordele

  1. 1. Adgang ubegrænset alle artikler på webstedet og ansøgningen Jeuneafrique.com (iOs & Android)
  2. 2. Få en forhåndsvisning, 24 timer før deres offentliggørelse, af hvert problem og ud af serien Jeune Afrique på Jeune Afrique app The Magazine (iOS og Android)
  3. 3. Modtag det daglige nyhedsbrev til abonnenter
  4. 4. Nyd 2 års Young Africa-arkiver i digital udgave
  5. 5. Abonnement uden varighed af forpligtelse med det månedlige tilbud stiltiende fornyeligt*

*Servicen er kun tilgængelig for abonnementer med åben abonnement.

Denne artikel opstod først på UNITED AFRICA