[Infographic] Guinea: Nye dæmninger til at øge kraftproduktion - JeuneAfrique.com

For at reducere sit elektricitetsunderskud er Guinea begyndt med opførelsen af ​​flere vandkraftsdæmninger, herunder Kaleta, Souapiti, Koukoutamba eller Amaria.

Med et flodnetværk på mere end 6 250 km, den Guinea har vandkraftinstalleret kapacitetspotentiale estimeret til 7 000 MW, som den udnytter knapt mere end 5%. Da 2011, for at reducere elunderskuddet i landet og delregionen og for at producere ren og billig energi, har regeringen indledt flere projekter på Konkouré, en flod, der har sin kilde i Fouta-Djalon.

I otte år er elproduktionen steget med 13%, og distributionsnetværket er udviklet, hvilket har forbedret tjenesten til 26 byer og 36 lokaliteter i Mellem Guinea og Marokko, herunder Conakry. . Men disse projekter er primært motiveret af udviklingen af ​​de meget energiintensive bauxitminer af Kindia og Boké.

Denne artikel opstod først på UNITED AFRICA