Kenya: Direktører giver grønt lys til fusion af CBA og NIC - JeuneAfrique.com

[Social_share_button]

Direktørerne for CBA og NIC har meddelt deres godkendelse af den foreslåede fusion mellem de to banker, som skulle føde den første bank i Afrika med hensyn til antal kunder og den tredje i Kenya med hensyn til aktivitet økonomisk.

Direktørerne for den kenyanske bank Commercial Bank of Africa Limited (CBA) meddelte 15 marts accept af tilbudet fra National Industrial Credit Bank (NIC). De to banker har til hensigt at fusionere inden årets udgang 2019, som vil medføre den tredje største bankkoncern i Kenya i balancen. Kumulativt vil det beløbe sig til næsten 4,4 mia. (3,8 mia.). Angiv de to banker i en fælles erklæring fra januar 31, hvor dette fusionsprojekt blev annonceret.

Øverst på den kenyanske banktildeling, den KCB præsenterer en balance på 6,2 mia. efterfulgt af gruppen Aktiebank med 5 milliarder dollarbalance (ifølge 2017 tal).

40 millioner af kunder i 5 lande

Med næsten 40 millioner kunder vil den oprettede enhed være den første bank i Afrika med hensyn til kunder, udtalte udtalelsen. Aktionærerne i de to grupper udveksler deres aktier, således at 34 nuværende aktionærer i CBA vil holde 53% af den nye NIC-koncernens aktier over tid, mens de af National Industrial Credit Bank vil have 47%.

"Som følge af denne aktiehandelstransaktion foreslås det, at NIC-koncernen erhverver eksklusiv kontrol over CBA og dets datterselskaber," siger udtalelsen. Visse betingelser forbliver specificeret for at opnå validering af aktionærerne og den kenyanske regulator, specificerer teksten.

Efter et vanskeligt 2017-år for kenyanske banker, især på grund af en lov capping kreditrenter - elleve børsnoterede banker i Kenya har registreret et gennemsnitligt fald per aktie Grundlæggende indtjening 0,8% i 2017, mod en stigning på 4,4% i 2016 - Denne sammenlægning er en del af udviklingsstrategier gennemføres af kenyanske banker. NIC og CBA håber også at få betydning og indflydelse regionalt.

Konklusion sidste kvartal 2019

Den nye enhed vil være aktiv i fem afrikanske lande, især takket være allerede effektive alliancer mellem de to banker og forskellige telefonoperatører omkring online betalings- og mobilbankplatforme i Kenya, Tanzania, Uganda, Rwanda og Côte d'Ivoire. Gruppen har således en god kundekreds for enkeltpersoner og fagfolk, og dets tilbud vil også henvende sig til institutioner og virksomheder med finansiel rådgivning, forsikring, formueforvaltning og mæglervirksomhed, der allerede er gældende inden for CBA og NIC.

Hvis den kenyanske centralbank godkender den foreslåede fusion, forventes den at gribe ind i fjerde kvartal af året 2019.

Denne artikel opstod først på UNITED AFRICA