Udenlandske studerende: "" Velkommen til Frankrig "", en enhed i uslenhedens navn, bør ikke implementeres "

[Social_share_button]

Stigningen i studieafgifter for udenlandske studerende uden for Det Europæiske Fællesskab trampler vores værdier og truer den fransktalende verden, hævder akademiker Barbara Cassin.

Indsendt i dag på 07h00 Tid til Læsning 4 min.

Abonnenter artiklen

Tribune. I Frankrig helbreder man og man lærer gratis (eller næsten) og meget godt (eller næsten), under alle omstændigheder ret bedre end andre steder. Det er, hvad gallerne er glade og stolte af, om de har en gul vest, en hvid krave eller en rød pen. Vores identitet, vores værdier er der, delte, konkrete.

Jeg vil her, protesterer meget højtideligt. Jeg ønsker at få vores stemme hørt af os, ledere og praktikere af uddannelse, forskning, uddannelse, kultur. For at sige, at "Velkommen til Frankrig", en enhed i uslenhedens navn, en infox, der tør at præsentere sig som en statsplan for de internationale studerende, bør ikke implementeres. Hverken hvad vi er eller hvad angår den uskyldige økonomi.

Nøglen til denne enhed, som skal tvinge universitetspræsidenter til at ansøge, er at opkræve mange penge - 16 gange i år end i 2018 - Registreringsgebyret for nogle studerende. For dem, der kommer fra lande uden for Det Europæiske Fællesskab, går disse rettigheder fra 170 til 2 770 euro for licensen og fra 243 til 3 770 euro til mesteren.

Tjenestemænd på ordrer

Resultat, for kun at tale Francophonie: På den samme bænk finder vi en belgisk, en schweizisk, en canadisk (der er aftaler, der gør dem "europæere") eller « rig "hvem vil betale som vores børn. Og vi finder - eller snarere finder vi ikke mere! - en senegalsk, en algerisk, en haitisk, som burde men ikke kan betale de gebyrer, der hævdes. Den bemærkelsesværdige søn af en af ​​mine Dakar-kolleger var forkert at vælge Frankrig. Han har allerede mistet et år (visumafvisning på grund af overbelastning i konsulatet) og vil nu miste et andet studieår, inden han vælger Canada eller Kina. Valg af penge har sjældent været en god ide. Bortset fra betalingen af ​​afgiften.

Lire aussi Mod stigende universitetsgebyrer for udenlandske studerende fortsætter mobiliseringen

De udelukkede er målrettede: frankofoner fra Afrika, Maghreb, intellektuelt uddannet men uden formue. Med en formidabel tale, som vi ikke kan undlade at læse, hvorfor skal vores skatter finansiere os undersøgelser af sorte og arabere?

Ud over de værdier og trampet, formændene for vores universiteter angiveligt autonome behandlet som tjenere ordrer og i morgen, hvis dette fortsætter, studerende på gaden med deres lærere, som jeg vil være, selve ideen om "Velkommen til Frankrig "går imod enhver intelligent politisk og økonomisk effektiv mellemlang og lang sigt.

Denne artikel opstod først på https://www.lemonde.fr/idees/article/2019/03/16/etudiants-etrangers-bienvenue-en-france-un-dispositif-au-nom-de-contre-verite-ne-doit-pas-etre-mis-en-uvre_5436990_3232.html?xtmc=france&xtcr=7