Marokko: Marokko og Spanien vil marokkanske minearbejdere komme tilbage til deres land

[Social_share_button]

Marokko og Spanien til at danne arbejdsgruppe for at undersøge handlinger for uledsagede marokkanske mindreårige i det iberiske land, nyhedsbureauer Europa Press.

Gruppen har allerede mødt 26 februar efter anmodning fra den marokkanske ambassade i Spanien. På dette møde deltog ambassadøren Karima Benyaich, den marokkanske konsul, Amine Chaoudri samt direktøren for indvandring og grænseovervågning på indenrigsministeriet, Khalid Zerouali.

Mødet følger en række andre, der har fundet sted siden november 2018, under besøget i Spanien af ​​den marokkanske indenrigsminister, Abdelouafi Laftit, specificerer Europa Press. Den seneste fokuserede på situationen for marokkanske mindreårige i den spanske hovedstad.

De marokkanske embedsmænd mødtes med spanske repræsentanter, herunder Elena Garzon, generaldirektør for internationale forbindelser i det spanske indenrigsministerium og Alberto San Juan, generaldirektør for familien og mindreårige i Madrid, for hans del hverdagen El Pais.

"Repatriere dem, der ikke har tilpasset"

Kilder i det spanske ministerium fortalte det daglige, at "projekter er i gang med Marokko til at hjemre mindreårige, der ikke har tilpasset sig i Spanien". Han tilføjede, at dette møde var "et første skridt, efter hvilket der blev aftalt at oprette en arbejdsgruppe til opfølgning".

Uden at gå i detaljer bekræfter den samme kilde, at diskussionerne fokuserede på det autonome samfund i Madrid, men at de næste handlinger også vil blive gjort med de andre spanske byer og regioner.

Catalonien er blandt dem, der er vært for det største antal uledsagede mindreårige på Andalusiens kyst. Kontaktet af Yabiladi, Mohamed Alami, præsident for den marokkanske Venner af People's Association fortæller os, at der er "en reel uopsættelighed".

Foreningen siger, at "repatrieringer kan finde sted, hvis selvfølgelig alle juridiske garantier tages i betragtning". Faktisk er dette fastsat i aftalen omsamarbejde om forebyggelse af ulovlig udvandring af uledsagede mindreårige, deres beskyttelse og deres samordnede tilbagevendenSigneret i 2007 og i kraft siden 2012.

Artikel 6 i denne tekst indeholder også bestemmelser om oprettelse af et udvalg til overvågning af situationen for marokkanske mindreårige. Ud over at sikre udveksling af oplysninger mellem myndighederne i begge lande skal det pågældende udvalg, der mødes to gange om året, udarbejde en rapport om gennemførelsen af ​​aftalen hvert halve år. kan læses i den nævnte aftale offentliggjort i den spanske officielle bulletin.

På denne måde støtter den associative opfølgningen, der er blevet udført siden da. Han mener, at "det første, som den marokkanske regering skal gøre, er at sende kompetente diplomater". Præsident Mohamed Alami siger, at "ambassaden er til abonnenter, der har været væk i årevis". Og spørge: "Hvor er ambassadøren, diplomaterne, de konsulære og regeringsagenter? Jeg ser dem ikke hvor som helst, endsige på jorden. "Kontaktet af os svarede den marokkanske ambassade i Spanien ikke på vores anmodninger.

Spurgt gentagne gange af Andalusien og Melilla, der siger, at de er overvældet af disse ankomster, skaber genoptagelsen af ​​denne aftale kontrovers. Selv om myndighederne mener, at dette ville ske i børns bedste interesse, hvis den nødvendige beskyttelse er til rådighed, udfordrer de spanske ngo'er disse krav. De mener, at aftalen er ikke i overensstemmelse med folkeretten, især fordi disse mindreårige ofte behandles som voksne (fængsling, godkendte men afviste dokumenter, mislykkedes benprøver ...).

===> Flere artikler om MAROKKO her <===

Denne artikel opstod først på https://www.yabiladi.com/articles/details/75843/maroc-l-espagne-veulent-operer-retour.html