politisk antropofagi, udslettelse af forandringskræfterne og absolutte magts død

[Social_share_button]

Siden januar 2018 er vi vidne til en reel neutralisering af forandringskræfterne i vores land. Faktisk forsømmer Yaoundé-regimet ingen detaljer for bevarelsen af ​​dens magt.

Uanset hvilken form for forandring der overvejes, har regimet altid sat en strategi på plads for at overvinde den. Først, Ayuk Tabe der repræsenterer den væbnede fløj af radikale forandringer og udskillelse blev optaget for et år siden i Nigeria med sine nærmeste samarbejdspartnere og bragte manu militari til Yaoundé og derefter låst op i Yaounde Kodengui Central Fængsel.

Ensuite, Maurice KAMTO Ulykkelig kandidat i 07 præsidentvalget i oktober blev anholdt på 28 januar 2019 i Douala, hvor nogle af hans samarbejdspartnere senere blev anholdt i Yaounde Kodengui Central Fængsel. Faktisk dagen efter præsidentvalget i 2018 begyndte den, der kom næst i dette valg, at hævde sin sejr, der talte om et valghold. Dette var blevet opfattet af Yaoundé-regimet som en provokation. Derefter kom passagen til forfatningsrådet og tilrettelæggelsen af ​​såkaldte hvide marcher inden for og uden for landet, der førte til afsættelsen af ​​vores ambassader i Paris og Berlin. For hans tilhængere ville Maurice KAMTO ikke være skyldig i noget. Men en god del af udtalelsen bemærker en vis inkonsekvens i sin tilgang.

endelig Edgar Alain Abraham MEBENGO der blev remanded i fredags repræsenterer forandringen i statsapparatets hjerte. Faktisk har mange observatører altid set i en hawkoperation en slags politisk løsning. Vi snakker endda i sidste ende om en klankrig omkring præsidenten for republikken Cameroun Mr. Paul BIYA. For denne frygt for den offentlige mening tjener hawkoperationen kun for at eliminere de statslige statsborgeres potentielle udfordringer.

Med våben af ​​de fremkaldte elementer ud ovenfor, og hvis man fastholder denne analyse, indser man, at denne tris inkarnerer tre skemaer af forandring i Cameroun. Kraften på plads forsømte ikke dem og var i stand til at sætte dem ud af skade. Skal vi fordømme Yaoundé-regimet herfor? Hvad du behøver at vide er, at hvert regime er designet til at sikre bevarelsen af ​​dets magt. Andre steder klarer nogle ordninger at sætte deres udfordrere fra det løb, vi så i Frankrig med DSK-sagen.

Desuden er en ting sikker på, at Yaoundés magt holder godt dronninger af hans båd og regime i absolut mester inden for den politiske arena.

Joël Célestin BOBO: lewouri.info

Nyd en database med mere end 2 2 000 besøgende og:

Forøg din synlighed nationalt og internationalt

Kør dine kampagner på internettet, det største kommunikationsnetværk

Forbedre din virksomhed

Udgiv dine annoncer fra 5 000 FCFA

Kontakt: 000 237 698 11 70 14 / 672 47 11 29

Mail: [Email protected]

Denne artikel opstod først på https://lewouri.info/cameroun-anthropophagie-politique-laneantissement-des-forces-du-changement-et-limpasse-du-pouvoir-absolu/